Categorieën
Pc en internet

Oplossing voor foutboodschap: ‘Request-URL Too Large’

Wat is er aan de hand als je een WordPress-bericht wilt opslaan of wijzigen, maar dat niet lukt? Je ziet dan op je scherm het de volgende foutboodschap verschijnen:’Request-URL Too Large’. Wat nu? Hoe kun je dit probleem gemakkelijk zelf oplossen?

Als je in WordPress geen berichten meer kunt opslaan of wijzigen

Op een gegeven moment krijg je tijdens het werken met je WordPress last van de volgende problemen:

foto van laptop bron www.publicdomainfiles.com
Sites van achter je laptop of tablet bekijken of maken

Wat je ook probeert, telkens verschijnt de foutboodschap: ‘Request-URL Too Large’.

Tekst van de foutboodschap ‘Request-URL Too Large’

Je wilt natuurlijk weten wat er aan de hand is en daarom probeer je chocola te maken van de toelichting bij het foutbericht: ‘The requested URL’s length exceeds the capacity limit for this server. Apache/[versie] (Debian) Server at blade [getal].[naam provider].nl Port 80′.

In eerste instantie lijkt het erop dat de lengte van de url groter is dan de capaciteitsgrens voor de server. Maar hoe kan dat dan ‘ineens’? Immers, eerder was het wel mogelijk om links te maken met daarin de gegevens die voor je gebruiker relevant zijn.

Je kunt geen nieuwe berichten meer opslaan in WordPress

Je hebt net een nieuwe bericht opgesteld en wil dat opslaan. Dat lukt alsmaar niet. In plaats daarvan verschijnt de foutboodschap ‘Request-URL Too Large’.

Als je de url sterk inkort, lukt opslaan en publiceren wel, maar je wilt natuurlijk het liefst een url maken die de gebruiker zinvolle informatie verschaft over de inhoud van het bericht. Net zoals je tot nu toe gewend was.

Je kunt geen wijzigingen meer opslaan in WordPress

Het merkwaardige is dat de foutboodschap ‘Request-URL Too Large’ ook verschijnt als je alleen in de tekst van je reeds eerder gepubliceerde bericht iets hebt veranderd, maar helemaal niets aan de url zelf.

Met andere woorden: eerder was het wel degelijk mogelijk om wat langere urls op te slaan. Denk bij een wat langere url bijvoorbeeld aan een link die is samengesteld uit het subdomein, de categorie plus de titel van je artikel of bericht.

Snelle tussenoplossing voor het niet kunnen opslaan van een artikel of bericht

Bij wijze van noodoplossing kun je jouw rechtstreeks in WordPress geschreven of aangepaste tekst (waarvan het nu niet lukt om die op te slaan) naar een tekstdocument op je computer te kopiëren. Nadat je het probleem hebt opgelost, plak je de opgeslagen tekst weer in het WordPress-bericht en sla je die tekst alsnog op.

Wat is een echte oplossing voor het niet kunnen opslaan of wijzigen van een WordPress-bericht?

Wellicht is het een verrassing om te ontdekken dat het probleem niets te maken heeft met een storing of gewijzigde serverinstellingen bij je provider en dat er ook niets mis is met je internetverbinding… De tekst van de foutboodschap zet de gebruiker dus op het verkeerde been.

De oplossing van dit probleem is dezelfde als de aanpak die je volgt als een bepaalde functie onzichtbaar is of niet zoals gebruikelijk reageert. In die gevallen is de cache van je browser vaak de boosdoener. Het simpelweg legen van de cache (via de instellingen van je internetbrowser) lost dan het probleem op.

Wat ook een oplossing kan zijn, is het, al dan niet tijdelijk, overschakelen naar een andere browser. Dus als je doorgaans met de Google Chrome browser werkt, zou je kunnen onderzoeken of je met Mozilla Firefox of een andere internetbrowser geen last hebt van het probleem als je inlogt op het dashboard van je WordPress-site. En werk je doorgaans met Mozilla Firefox, dan zou je eens Google Chrome of een van de andere internetbrowsers kunnen proberen.

In de praktijk is gebleken dat het probleem van de foutboodschap ‘Request-URL Too Large’ gemakkelijk valt op te lossen met het legen van de browsercache of met het gebruiken van een andere internetbrowser.

Wist je al dat je bij bol.com een keur aan boeken over WordPress kunt kopen?

Dossier pc en internet

Dit artikel maakt deel uit van het dossier pc en internet. Daar vind je een overzicht van alle artikelen over computers en internet. Kijk ook eens bij het overzicht van artikelen over het werken met WordPress .